GRENSVERLEGGENDE IT  |  DIGITAAL OP ORDE  |  PROCES DIGITALISATIE

VAN ANALOOG NAAR DIGITALE VOLWASSENHEID

Met nieuwe digitale processen gaat u slimmer en efficienter werken

Maar wat houdt proces digitalisering precies in?

Het gaat best goed, toch? Alles gaat z’n gangetje, uw bedrijf dobbert vrolijk door, zonder slag of stoot. Of zijn de zaken in de echte wereld toch iets minder rooskleurig en ligt de concurrentie op de loer? De markt ontwikkelt zich steeds sneller en alles wordt digitaler. En misschien heeft u wel eens gedacht: “Moeten wij daar ook niet eens iets mee doen? Hebben we daar onze IT-afdeling niet voor?

Om uw positie in de markt te kunnen verstevigen en relevant te blijven in een steeds snellere digitale wereld ontkomt u er niet aan om digitaal te gaan werken.

Hoe versnellen we uw processen met digitale middelen?

In elke organisatie worden diverse applicaties gebruikt voor de bedrijfsprocessen. Veelal zijn dit de standaard office applicaties aangevuld met branche-specifieke applicaties voor administratie, calculatie en klantinformatie. Daarnaast kunnen diverse applicaties gebruikt worden op het gebied van bijvoorbeeld tekenen en scannen.

In de dagelijkse processen worden diverse applicaties opeenvolgend gebruikt. Het overtypen van gegevens behoort tot de grootste ergernissen van dagelijkse handelingen. Zowel voor uw werknemers als zeker ook voor u.

De tijd dat u jaren vooruit kon plannen en uw IT ontwikkeling daarop kon afstemmen is voorbij. Alleen door uzelf op een nieuwe manier te organiseren, inclusief het omarmen van nieuwe manieren van technologie adoptatie, bent u in staat om echt vooruit op de concurrentie te gaan lopen.
En proces digitalisering (oftwel: digitale transformatie) is het fundament voor deze stap.

Direct contact?

Edwin de Zeeuw
Directeur Digitale Transformatie
+31 70 3277281

Digitaliseren vanuit strategie

Alles begint met het vertalen van uw strategische ambities naar concrete en logische IT oplossingen. Hierbij nemen wij u mee in een viertal stappen om dit goed te organiseren:

Meer Digitaal op Orde

Managed IT

Professionale IT die ervoor zorgt dat de ruggegraat van uw organisatie sterk, solide en betrouwbaar is, on premis of in de cloud.

DataHub & PowerBI

Breng je data onder controle met uw eigen Azure DataHub en geef uw medewerkers inzicht met interactieve dashboards in PowerBI.

Managed Security

Zorg dat als uw omgeving niet 24/7 beveiligd is de digitale assets bewaakt worden met de meest recente kennis en inzichten door security professionals.

Sleeping student
BLOG

Voorkom de 10 valkuilen van digitale transformatie

Overal hoor je de term “digitale transformatie”. Wat zijn de valkuilen die je kan vermijden om je eigen digitale transformatie te starten?

De werkwijze van Fortezza

Inspiratie

In deze fase wordt de missie en visie van de organisatie vastgesteld en vertaald naar de digitale wereld en programma doelstellingen. Het transformatie team van de organisatie wordt georganiseerd en krijgt inzicht in wat digitalisering voor de eigen processen en business kan betekenen.

Navigatie

In de navigatie fase is een organisatie en procesanalyse uitgevoerd om te bepalen welke business & IT projecten uitgevoerd gaan worden om de programmadoelstellingen te realiseren. Daarnaast wordt besloten welke verandering op de organisatie domeinen noodzakelijk is.

Implementatie

Het programma bevat meerdere projecten. Een project wordt op een “Scrum” wijze uitgevoerd. Scrum deelt een project op in een aantal “Sprints”. Elke sprint levert een bruikbaar product of functie op. Dit zorgt ervoor dat een verandering zo snel mogelijk geïmplementeerd en gebruikt wordt door de organisatie. De opgedane ervaringen worden als feedback meegenomen in de volgende sprint.

Adoptie

Als een project is afgerond loopt de adoptie, die begonnen is tijdens de implementatie, door. In deze fase ligt de nadruk op het analyseren van het goed gebruiken van de oplossing en het coachen van de organisatie en medewerkers in het “anders werken” en “oude gewoontes loslaten”.

INSPIRERENDE KLANTVERHALEN

Vemedia Showcase
Florensis Showcase